Jdi na obsah Jdi na menu

Praktické příklady služeb

Rozvoj zdravotnického zařízení

Některá zdravotnická zařízení a jejich vlastníci nemají vlastní zkušené a funkční investiční oddělení. Spíše jsou zaměřeni na hlavní předmět činnosti zařízení. V těchto případech se může stát, že plánované investiční záměry (rekonstrukce, rozšíření provozu, výstavby nových pracovišť, nákup složité zdravotnické techniky) mohou být nad síly a zkušenosti vlastních zaměstnanců. A přitom už i správná příprava záměru a projektu je důležitá pro jeho uspokojivou realizaci. Zde vidím svojí roli.

Celý příspěvek

Posouzení kvality provozování a správy zdravotnického zařízení

V některých zdravotnických zařízeních si lékařský management neuvědomuje, že při posuzování a hodnocení jejich zařízení a jimi poskytované péče není ze strany pacientů hodnocen pouze proces léčby a její výsledky. Mnoho studií ukazuje, že na subjektivní pocit pacientů z poskytované péče má vliv mnoho dalších faktorů, které přímo nesouvisí s medicínou.  Jedná se např. o prostředí interiéru i exteriéru, přívětivost personálu a komunikace s pacientem, čistota, strava a další.

Celý příspěvek

Podpora při výběrových řízeních

V mnoha firmách a státních organizacích mají v celku jasnou představu o cíli a výsledku investičního záměru, rekonstrukce, nákupu zařízení ... Na druhou stranu je někdy problémem vtělit svou představu do zadání výběrového řízení.

Celý příspěvek